m

Blog

Cum să alegi o uşă de garaj?

Construirea unui garaj implică – mai întâi de toate – informarea în prealabil pentru ca toată construcţia în sine să fie stabilă, practică şi adaptată nevoilor tale. Acest plan de acţiune reprezintă un proiect bine definit, în care sunt luate în calcul toate piesele de care ai nevoie, etapele construirii, precum şi aspectele privind întregul proces.

Factori de care să ții cont

Garajul în sine este o construcţie anexă a unei case, în care proprietarii îşi adăpostesc maşina împotriva îngheţului, a ploii sau vântului, ori, pur şi simplu, își depozitează diferitele obiecte de uz exterior. Trebuie de luate în considerare următoarele aspecte: 

  • dimensiunile acestuia;
  • numărul de maşini pe care doreşti să le parchezi;
  • poziţionarea acestuia în raport cu restul casei;
  • tipul de garaj: subteran sau suprateran.

Mai multe informaţii despre noi şi ofertele pe care le punem la dispoziţie găseşti pe Alfa Doors. Ne ocupăm de consultanţă, optimizarea costurilor, livrare și – bineînţeles – beneficiezi de garanţie la orice fel de echipamente și componente ale acestora. 

Tipuri de uşi pentru garaj

„Siguranţa” şi „eficiența” sunt cuvinte-cheie în construirea şi funcţionalitatea uşilor de garaj. De aceea, uşile din gama de produse pe care le comercializăm vin echipate, în varianta STANDARD, cu sisteme diferite de protecţie împotriva prinderii mâinilor sau a degetelor, sisteme safety edge sau sisteme de siguranţă împotriva ruperii arcurilor.

În cele ce urmează, vom vorbi despre tipurile de uşi pentru garaje. În funcţie de modul de deschidere, aspect şi funcţionalitate, ușile de garaj pot fi:

  • Uşi de garaj secţionale;
  • Uşi de garaj tip rulou. 

Uşi de garaj secţionale

Acest tip de uşă economiseşte spaţiu, deschiderea fiind pe verticală. Se deplasează în paralel cu tavanul, oferind mai mult spaţiu pentru interiorul garajului și exteriorul acestuia. Modul de deschidere este atât manual, cât şi automatizat, cel din urmă având mai multe beneficii practice, fiind mai eficient.

Uşile de garaj secţionale se pot monta în spatele oricărei deschideri a garajului. Panourile propriu-zise, folosite la alcătuirea uşilor secţionale, sunt variate începând de la textură, model sau culoare ţip RAL, imitaţii de lemn, cu izolaţie fonică şi termică extrem de bună. Izolaţia termică este asigurată de grosimea panoului de 40 mm realizată din oţel şi spumă poliuretanică, dar şi de chedere laterale care vin împreună cu uşile echipate, în varianta standard. Montajul fiecărei uşi se face întotdeauna pe o suprafaţă plană, finisată, indiferent de materialul folosit (beton, lemn, cărămidă plină sau BCA).

Pe lângă eficiență şi mobilitate, oferim un sistem complet în ceea ce priveşte dotările uşilor. Produsele comercializate de Alfa Doors pot fi echipate cu ferestre, panouri vitrate, sisteme de iluminat, ventilaţie sau uşi pietonale cu prag jos. Cele automatizate, cu deschidere electrică, pot fi acţionate cu telecomandă, buton, sau se pot conecta la diverse sisteme funcţionale ale clădirii.

Uși de garaj tip rulou

Uşile de garaj tip rulou sunt foarte practice şi se recomandă pentru garajele care oferă un spaţiu mic de montaj. Sunt preferatele proprietarilor de garaje atunci când vine vorba de economisirea spaţiului. Forma în care se deschide garajul poate fi dreptunghiulară, oblică sau cu boltă, uşile tip rulou adaptându-se perfect pentru orice preferinţă.

Montajul se poate face atât la interior, cât şi exterior, cu acţionare electrică. Ruloul se înfăşoară pe un ax care se aplică direct pe zid în interiorul unei casete, dacă spaţiul permite. În caz contrar, caseta se montează în golul de trecere. Uşile de garaj tip rulou nu au o dimensiune standard, ci se adaptează la golul existent. Lamela izolată este fabricată din aluminiu la exterior şi spumă poliuretanică la interior, având înălţimea de 77 mm, în timp ce asigură o izolare fonică şi termică excelentă.

Rulourile se pot adapta şi modifica la cerința clientului. Acestea se pot echipa cu lamele cu gemuleţe sau grile de ventilaţie, asigurând astfel un iluminat natural sau o bună circulaţie a aerului. Acţionarea propriu-zisă a rulourilor este electrică, cu motoare tubulare puse în mişcare de telecomandă sau buton. În caz de curentul electric este întrerupt, există posibilitatea de a manipula manual rulourile care sunt prevăzute cu manivele de acţionare special concepute pentru astfel de situaţii neprevăzute.

Din punct de vedere estetic, lamelele pot fi pe culorile alb, argintiu, bej, gri antracit, diverse nuanţe de maro sau imitaţii de lemn. De asemenea, pot fi personalizate şi vopsite în orice culoare din paletarul RAL.